Ga naar hoofdinhoud
Fiscalisten met hart voor jouw zaak

Waarom een financieel en vermogens plan?

Je leeft niet om te werken, maar je werkt om te leven. Tenminste, dat is voor velen de bedoeling. De grote vraag is alleen of dit daadwerkelijk lukt. Veel mensen hebben het idee weinig grip te hebben op hun kasboekje. Vaak houden ze een stukje maand over aan het eind van het salaris.

Daarnaast kunnen ook andere vragen spelen. Bijvoorbeeld wanneer kan ik stoppen of minderen met werk? Kan ik in mijn huis blijven wonen? Kan ik van baan veranderen zonder dat ik financieel een groot gat sla in mijn portemonnee? Of zelfs wat gebeurt er als ik morgen niet meer kan werken?

Financiële en vermogensplanning

Met een financiële en vermogensplanning kunnen wij inzichtelijk maken wat jouw verwachte inkomsten en uitgaven zijn. Daarmee geven wij onze opdrachtgevers inzicht in het eigen kasboekje. En dat geeft veel mensen de kans om te leven zonder grote financiële zorgen. Het blijkt namelijk dat als je grip krijgt op je financiën, je veel makkelijker beslissingen kunt nemen over je uitgaven en minder stress ervaart.

Waaruit bestaat een financieel plan?

Een financieel plan bestaat uit meerdere onderdelen. Uiteraard bestaat het uit je inkomsten en uitgaven die makkelijk te traceren zijn. Daarnaast bestaat het uit een overzicht van je bezittingen en schulden. En vanuit deze basis kun je gaan bouwen aan meer financiële ruimte.

Verder kunnen wij aandacht besteden aan je gezinssituatie. Hoe ben je getrouwd? Wat gebeurt er als je onverhoopt gaat scheiden? Wat als je partner plotseling overlijdt of jijzelf? Hoe gaat het dan met de woning en met het inkomen verder? En daarmee kunnen wij ook aandacht besteden aan je testament en nalatenschapsplanning.

Vermogensplanning

Naast het op orde krijgen van je inkomsten en uitgaven, besteden wij aandacht aan wat je opbouwt aan vermogen. Dit is voor veel mensen het meest spannende stukje. Want wil je op gegeven moment minderen met werk of eerder met pensioen? Dan ben je misschien wel aangewezen op een stuk vermogen om van te leven. In je vermogensplan maken wij samen met jou inzichtelijk of dat kans van slagen heeft of nog niet. En wat zou je kunnen doen om wel je doel te bereiken.

Dat is niets voor mij , want ….

Een financieel en vermogensplan verschaft iedereen inzicht, ongeacht de omvang van je inkomen of vermogen. Iedereen heeft wel zijn/haar vragen, dromen en wensen. En veel van deze dromen komen tot werkelijkheid als je een plan maakt. Want met een plan heb je houvast en weet je welke uitgaven wel en niet passen bij jouw situatie.

Daarnaast ben je zelf steeds meer verantwoordelijk voor je eigen situatie. De overheid treedt steeds meer terug en de sociale vangnetten vanuit je werkgever worden steeds soberder.

Wil je weten of je dromen financieel haalbaar zijn? Of wil je daarbij graag hulp in de vorm van bijvoorbeeld coaching? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder om jouw dromen te realiseren.

Bekijk meer blogs 

De BV in? Help!

Als ondernemer met een goedlopende…

Wel of niet een papieren administratie voeren?

Je bent ondernemer en het…

Back To Top